Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

4 σημάδια ότι το make-up που χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου

Πως μπορείτε να είστε σίγουρη ότι φοράτε το σωστό μέικ-απ για την επιδερμίδα σας; 
Αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, λειαίνει και κρύβει τις ατέλειες, τονίζει τις γωνίες. Με άλλα λόγια, το make -up, η βάση του μακιγιάζ, μπορεί να γίνει το μέσο για να δείχνετε πιο εντυπωσιακή και να κυκλοφορείτε με περίσσεια αυτοπεποίθηση.
Βέβαια, προυπόθεση για να συμβαίνουν βέβαια όλα τα παραπάνω είναι να χρησιμοποιείτε το σωστο μέικ-απ, δηλαδή αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. 




Η αναζήτηση του ιδανικού μέικ-απ για την επιδερμίδα του προσώπου σας είναι σαν την αναζήτηση του σωστού νούμερου σουτιέν. Με άλλα λόγια, διαδικασία που δε την εντάσσεις στις «εύκολες».    
Αυτό γιατί πρέπει να βρείτε έναν τύπο που να ταιριάζει όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στο είδος της επιδερμίδας σας (μικτή, λιπαρή, ξηρή) ενώ αν έχετε δερματικά προβλήματα ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται.
Παρόλα αυτά οι περισσότερες γυναίκες έχουμε κατά καιρούς εμπιστευτεί ακατάλληλα για την επιδερμίδα μας make-up. Πως μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το δικό σας μέικ απ όντως δεν κάνει για το πρόσωπό σας; Παρατηρώντας αν εμφανίζει κάποια από τις παρακάτω «συμπεριφορές». 

1. Κάνει έντονη αντίθεση με το δέρμα 
«Όταν μπορείς να δεις το μέικ-απ να ξεχωρίζει ή να δημιουργεί μια πολύ πιο έντονη στρώση πάνω στο δέρμα σου, μάλλον δεν είναι το σωστό», εξηγεί η make-up artist Shara Strand. «Αν μάλιστα ακούσεις να σου λένε "Μου αρέσει το μέικ-απ σου", τότε να είσαι σίγουρη ότι φοράς λάθος. Το σωστό foundation δεν πρέπει να διακρίνεται». 
Για να βρεις τη σωστή απόχρωση για το δέρμα σου, τσέκαρε τους τόνους του δέρματός σου. Αν το δέρμα σου κλίνει προς τις ροζ αποχρώσεις τότε πρέπει να προτιμήσεις πιο ψυχρούς τόνους μέικ-απ ενώ αν έχει πιο κίτρινη χροιά, ψάξε για πιο θερμούς τόνους. 

2. Λιώνει και αλλοιώνεται πολύ γρήγορα 
Περνάτε μισή ώρα κάθε πρωί μπροστά από τον καθρέφτη, μόνο και μόνο για να έρθει το μεσημέρι και το μακιγιάζ σας να έχει αλλοιωθεί. Αυτό σημαίνει ότι α. έχετε λιπαρό δέρμα και β. δεν έχετε διαλέξει ένα μέικ-απ συμβατό με λιπαρά δέρματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η Strand συμβουλεύει να επιλέγετε ένα είδος μέικ-απ που να αφήνει ματ υφή ή να είναι υγρό, αλλά μετά την εφαρμογή στο δέρμα να αποκτά αίσθηση πούδρας. 

3. Κάνει τις ρυτίδες να διαγράφονται πιο έντονα
Αν έχετε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, το τελευταίο που θέλετε είναι να φοράτε ένα μέικ-απ που τις τονίζει. Για να αποφύγετε το ανεπιθύμητο φαινόμενο αναζητήστε πιο ενυδατικές φόρμουλες (όπως ΒΒ creams) που να περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Αυτό θα ενυδατώσει επαρκώς το δέρμα σας και θα λειάνει τις γραμμές του προσώπου, κάνοντας το τελικά να φαίνεται πιο νέο. 

4. Τονίζει τους πόρους 
Οκ, όλοι έχουμε πόρους στο δέρμα, άλλοι πιο ήπιους, άλλοι πιο έντονους. Αν όμως κάθε φορά που εφαρμόζετε μεικ-απ οι πόροι φαίνονται σαν μικροί κρατήρες σημαίνει ότι το μέικ-απ που χρησιμοποιείτε είναι αρκετά βαρύ. Προτιμήστε ένα με πιο ελαφριά υφή. 

http://www.bovary.gr/