Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

6 tips για να μην ''λαδώνουν'' τα μαλλιά σου

Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι ένα θέμα που αφορά μεγάλο ποσοστό γυναικών και είναι ιδιαιτέρα ενοχλητικό.Παράγοντες που μπορεί να την προκαλέσουν είναι η κακή χρήση προιόντων styling, ορμονικές διαταραχές, γονίδια και κακές συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας. 
Σας προτείνουμε 6 tips τα οποία μπορούν να αλλάξουν δραστικά την κατάσταση!




1. Απόφυγε το συχνό λούσιμο
Όσο πιο συχνά λούζεσε τα λιπαρά μαλλιά, τόσο πιο έντονο γίνεται και το πρόβλημα της λιπαρότητας, λόγω της έκκρισης σμήγματος από το δέρμα του κεφαλιού. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει το σμήγμα από το δέρμα και έτσι εκείνο λαμβάνει το σήμα ότι έχει παράγει αρκετό με συνέπεια να εκκρίνει ακόμα περισσότερο. Προσπάθησε να μην λούζεσαι κάθε μέρα, αλλά -τουλάχιστον- μέρα παρά μέρα. Αν ήδη αυτό είναι το πρόγραμμά σου, προσπάθησε να μειώσεις τα λουσίματα ακόμη περισσότερο.
2. Άπλωσε το conditioner και την μάσκα μόνο στις άκρες και κάνε καλό ξέβγαλμα.
Η εφαρμογή αυτών των προϊόντων στις ρίζες αυξάνει τη λιπαρότητα.
3. Μην πιάνεις συνεχώς τα μαλλιά σου
Η κίνηση αυτή είτε τα τραβάς είτε τα χαιδεύεις μεταφέρει τα έλαια των δαχτύλων και στα μαλλιά.
4. Μείωσε τη χρήση προϊόντων styling.
Η μακροπρόθεσμη χρήση τους αυξάνει τη λιπαρότητα.





5. Μην βουρτσίζεις συνεχώς τα μαλλιά σου
Το συχνό βούρτσισμα αυξάνει πολύ την λιπαρότητα, αυτό μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο περιποιημένα αλλά παράλληλα αυξάνεις την λιπαρότητα. Η λύση δεν είναι να μην τα βουρτσίζεις καθόλου αλλά με μέτρο. Δοκίμασε να τα περνάς με τη βούρτσα μία φορά την ημέρα. 
6. Κάνε χρήση του dry shampoo
Γιατί; Aπορροφά τη λιπαρότητα και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο καθαρά και ογκώδη. Επίσης είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσεις τον χρόνο μεταξύ λουσιμάτων, καθώς όπως είπαμε και πιο πάνω, μια συνήθεια που κάνει τα μαλλιά να λαδώνουν πιο εύκολα. 

http://www.mustonline.gr/