Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

6 απλές συμβουλές για τέλεια πέλματα και νύχια ποδιών

Τα πόδια μας κουράζονται καθημερινά λόγω της ορθοστασίας, της πίεσης και του γρήγορου ρυθμού της ζωής. Γι’ αυτό χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση προκειμένου να παραμείνουν όμορφα και μαλακά
Τα άβολα παπούτσια είναι επίσης ένας λόγος που μπορεί να καταστρέψει τα πόδια σας και να οδηγήσει σε δυσμορφίες αυτών, πέρα βέβαια από την κούραση που μπορεί να προκαλέσουν.
Η υγιεινή όμως των ποδιών και των δαχτύλων τους είναι πολύ σημαντική για την όμορφη εικόνα τους. Πέρα λοιπόν από το κλασσικό πεντικιούρ, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε τέλεια πέλματα και νύχια ποδιών. Ποιοι είναι αυτοί; 




                   Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την όμορφη εικόνα των πελμάτων σας
Διατηρώντας τα πόδια σας και συγκεκριμένα τα πέλματα ενυδατωμένα, αποφεύγετε τα σκασίματα, τις ρωγμές και την άσχημη όψη ενός μη περιποιημένου ποδιού.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κρέμες που διαθέτουν συστατικά με μαλακτικές ιδιότητες και ενυδατικά στοιχεία. Επιλέξτε λοιπόν μια κρέμα που περιέχει μαλακτικά όπως η βαζελίνη, η διμεθικόνη και η λανολίνη και ενυδατικά, όπως η λεκιθίνη και η γλυκερίνη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τέλεια πέλματα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. 
                                                 Διατηρήστε τα πέλματα σας στεγνά
Ένας από τους βασικότερους κανόνες για τέλεια πέλματα και νύχια ποδιών που οδηγεί στην σωστή υγιεινή των ποδιών σας είναι το να διατηρούνται στεγνά και να μην ιδρώνουν. Η υγρασία που δημιουργείται με τον ιδρώτα ή το μη σωστό σκούπισμα τους μετά το μπάνιο μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιάσεις. Προκειμένου λοιπόν να παραμείνουν τα πόδια σας στεγνά θα πρέπει να επιλέγετε παπούτσια από φυσικά υλικά που θα αφήνουν το δέρμα σας να αναπνέει. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε συνεχόμενα το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών για πολλές μέρες. 
                                                         Ποδόλουτρο με ζεστό νερό
Το ποδόλουτρο με ζεστό νερό μια φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσετε τέλεια πέλματα και νύχια ποδιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βυθίσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο αν θέλετε προσθέτετε άλατα, αιθέρια έλαια ή εγχύσεις βοτάνων για 15-20 λεπτά. Αυτό θα κάνει τις φτέρνες σας βελούδινες και όμορφες.
Τέλος, αφού μουλιάσετε τα πόδια σας στο νερό, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα ή ένα  scrub ποδιών για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. 
                                     Διατηρήστε την υγιεινή των δαχτύλων των ποδιών σας
Αν θέλετε να γλυτώσετε από τον πόνο που προκαλεί η εσωτερική ανάπτυξη των νυχιών των ποδιών θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές.
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κάνετε ένα 15-20λεπτο ποδόλουτρο σε 1 λίτρο νερού που διαθέτει 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφού ολοκληρώσετε το ποδόλουτρο, πάρτε λίγο οδοντικό νήμα και περάστε το κάτω από τις άκρες των νυχιών σας, σηκώνοντας τις ελαφρώς προς τα πάνω. Στη συνέχεια εφαρμόστε αντισηπτικό και δέστε με έναν επίδεσμο το δάχτυλο σας, έτσι ώστε να το προστατεύσετε από τις μολύνσεις. Τέλος, επαναλάβετε καθημερινά την διαδικασία μέχρι να πετύχετε πλήρη επούλωση.
Αν ωστόσο η διαδικασία αυτή δεν βοηθήσει και δεν καλυτερεύσει το δάχτυλο σας, επισκεφθείτε κάποιον γιατρό.                                 
                                                         Κόψτε σωστά τα νύχια σας
Το λάθος κόψιμο των νυχιών μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική ανάπτυξη των νυχιών, η οποία είναι πολύ επώδυνη. Ακολουθώντας όμως τον σωστό τρόπο για να κόψετε τα νύχια σας, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Μην κόβετε τα νύχια των ποδιών σας κάνοντας τους στρογγυλεμένες άκρες, προτιμήστε ένα τετραγωνισμένο σχήμα. Επίσης, μην τα κόβετε πολύ βαθιά και αποφύγετε να καθαρίσετε τα πετσάκια. Απλά σπρώξτε τα απαλά προς την βάση του νυχιού με ένα ξυλάκι μανικιούρ. 
                                                           Κάντε μασάζ στα πόδια σας
Άλλο ένα μυστικό για να αποκτήσετε τέλεια πέλματα είναι και το μασάζ ποδιών. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η καλύτερη θεραπεία για να ξεκουράσετε τα πόδια σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα ειδικό εργαλείο μασάζ, μια απλή μπάλα του τεννις ή κάτι στρογγυλό ή κυλινδρικό. Βάλτε το αντικείμενο αυτό κάτω από το πόδι σας και αρχίστε να το κινείτε μπρος πίσω πηγαίνοντας το από τα δάχτυλα στην φτέρνα και από την φτέρνα στα δάχτυλα.

http://www.beautetinkyriaki.gr