Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Cold Fact: metallics είναι τα νέα nude και έχουμε 5 λόγους που το αποδεικνύουν

Οι μεταλλιζέ αποχρώσεις σε ρούχα και αξεσουάρ έχουν συνδεθεί στην συνείδηση αλλά και στην μνήμη μας με τις πιο εκκεντρικές εκφάνσεις της μόδας. Από τα χρόνια της disco στα 80s, μέχρι τις φουτουριστικές αναφορές του Paco Rabanne στα 60s, αλλά και τις προβοκατόρικες δημιουργίες του Galliano στα τέλη της δεκαετίας του 1990, τα metallics έχουν πολλά στυλιστικά, edgy «συνώνυμα» και ένα «αντίθετο», την ουδετερότητα. Δύσκολα φαντάζεσαι πως μπορείς να τα εντάξεις στις καθημερινές, συμβατικές, ακόμα και corporate εμφανίσεις. Περισσότερο πιστεύεις πως αρμόζουν σε βραδινά που κύριο στόχο έχουν να προκαλέσουν τα βλέμματα και να συζητηθούν. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτα σωστό. Σίγουρα ένα μεταλλιζέ κομμάτι μπορεί να κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν, αλλά αν έχει το σωστό σχέδιο και φορεθεί με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να αντικαταστήσει τα «βαρετά» nude ρούχα και αξεσουάρ μας με απόλυτη επιτυχία.
Παρακάτω θα δεις αναλυτικά τους 5 λόγους (και τα αντίστοιχα fashion tips) που μας κάνουν να υποστηρίζουμε με σθένος την πολυχρηστικότητα των μεταλλικών αποχρώσεων. Και όχι δεν αναφερόμαστε στο ότι μπορούν να φορεθούν σε κλαμπ, μπαρ αλλά και στα μπουζούκια.

Το κλασικό παπούτσι
Αν επιλέξεις ένα ζευγάρι κομψές γόβες ή αυστηρά oxfords ή γλυκές μπαλαρίνες και τα φορέσεις με basic, μονόχρωμα κομμάτια, τότε πίστεψες μας η λάμψη από τα πόδια σου θα είναι ευδιάκριτη μόνο σε σένα. Το all time classic σχέδιο υπερκαλύπτει το εξεζητημένο χρώμα.
Σαν κόσμημα
Αντιμετώπισε τα metallics ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου σαν τα αγαπημένα σου κοσμήματα που φοράς συνέχεια και με τα πάντα. Ένα χρυσό τοπ, μία ασημί πλισέ φούστα, ακόμα και ένα πανωφόρι σε golden rose απόχρωση μπορούν να φορεθούν 24 ώρες το 24 αρκεί να κρατήσεις «ήσυχα» τα υπόλοιπα μέρη που απαρτίζουν το σύνολό σου.

Το space jacket
Έχεις αγοράσει ένα moto jacket σε ασημένιο ή χρυσό χρώμα και δεν ξέρεις πότε μπορείς να το βάλεις; Kάθε μέρα είναι η απάντηση. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην άνοιξη με ένα jean και ένα basic top και ένα ζευγάρι μονόχρωμα sneakers θα δώσει ένα twist στο σύνολο σου χωρίς να κάνει τον κόσμο να σε κοιτάζει περίεργα.
Η μεταλλιζέ τσάντα
Όταν ερχόμαστε στα αξεσουάρ το πράγμα είναι πιο περίπλοκο γιατί είναι περισσότερο συνυφασμένα με τα βραδινά looks μας. Αλλά και εδώ σημασία παίζει το σχέδιο και φυσικά το μέγεθος. Όσο πιο μεγάλη είναι η τσάντα τόσο πιο εύκολα κρατιέται όλη την μέρα ανεξαρτήτως χρώματος. Όταν το θέμα «έρχεται» σε μικρά χρυσά και ασημένια τσαντάκια, προτίμησε να τα κρατάς μετά τις απογευματινές ώρες.
Φως... και άλλο φως!
Τα metallics κοντά στο πρόσωπό σου σε φωτείζουν, δεν δημιουργούν σκιάσεις που τονίζουν τις ρυτίδες και σε κάνουν να δείχνεις λαμπερή, φρέσκια και πιο νέα! Αν όλοι αυτοί οι λόγοι δεν αρκούν για να μην τα βγάζεις από πάνω σου τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε και να γράψουμε... πέρα του απ’ ότι «μία δοκιμή θα σε πείσει».
πηγή:queen.gr